Famílies² = Participació x alimentació

Programa iniciat l’any 2009, amb la idea d’oferir eines a les famílies dels nens que acudeixen al Centre Obert Compartir del barri de Ciutat Vella de Barcelona. Aquestes eines van dirigides a afavorir el descobriment i desenvolupament dels seus valors i habilitats socials, per a la seva convivència familiar i social.

La participació de les famílies és activa, reflexionant, dialogant, respectant opinions alienes, compartint i implicant-se cada vegada més, tant individualment com col·lectivament, amb la idea d’apoderar-se aprenent els uns dels altres.

En les sessions grupals i tallers, es tractaven temes de tanta importància com els valors, la convivència, la gestió de conflictes, l’ecologia o l’alimentació saludable, generant-se un procés dinàmic; individual i comunitari; d’apoderament, presa de consciència, per afavorir la inclusió integral d’aquestes famílies.

A causa de les dificultats econòmiques d’aquestes famílies, es proporcionava ajuda alimentària gràcies a la col·laboració amb Carrefour, a través d’un petit lot d’aliments i uns vals per descanviar al supermercat.

Hi van participar una mitja de 52 famílies anuals, que per la mateixa naturalesa del projecte, en molts casos van crear i dinamitzar altres projectes propis, segons les seves necessitats percebudes. Del projecte famílies, en van sorgir: